Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τροφές & Σκύλοι

Τι μπορούν να φάνε οι σκύλοι;
Μπορείτε να εξασφαλίσετε στο σκυλί σας μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, ζητώντας από τον κτηνίατρό σας να σας προτείνει μια καλή τροφή . Μια καλά σχεδιασμένη τρόφη σκύλων δίνει στο κατοικίδιο ζώο σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για μια δραστήρια και υγιή ζωή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δώσετε στο σκυλί σας ανθρώπινη τροφή σαν λιχουδιά (εφόσον οι μερίδες είναι περιορισμένες και οι τροφές μαγειρεύονται, χωρίς λιπαρά ή βαριά καρυκεύματα). Παρακάτω σας προτείνουμε ορισμένες γευστικές προτάσεις σύμφωνα με το WebMD

 
Άπαχο κρέας
Τα περισσότερα σκυλιά μπορούν να τρώνε άπαχο κρέας που έχει μαγειρευτεί καλά. Να είστε βέβαιοι οτι έχετε αφαιρέσει όλο το ορατό λίπος (όπως το δέρμα των πουλερικών.) Επίσης, να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν κόκαλα στο κρέας πριν το δώσετε στο σκυλί σας.


  Φρέσκα φρούτα

Φέτες από μήλα, πορτοκάλια, μπανάνες και καρπούζι είναι νόστιμες λιχουδιές για το σκυλί σας. Να είστε βέβαιος πως έχετε αφαιρέσει τους σπόρους πρώτα. Σπόροι, μίσχοι και φύλλα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

  Μερικά λαχανικά
 
Το σκυλί σας μπορεί να έχει ένα υγιεινό σνακ από καρότα, πράσινα φασόλια, φέτες αγγουριού ή κολοκυθάκια. Ακόμη και μια απλή ψητή πατάτα είναι εντάξει. Να είστε βέβαιος, όμως, να μην αφήνετε το σκυλί σας τρώει ωμές πατάτες ή το φυτό πατάτας σε περίπτωση που έχει πρόσβαση στο κήπο σας.

 
Μαγειρευμένο άσπρο ρύζι και ζυμαρικά


Τα σκυλιά μπορούν να απολαύσουν απλό λευκό ρύζι ή ζυμαρικά αφού είναι μαγειρεμένα. Μια μερίδα απλό λευκό ρύζι με λίγο βραστό κοτόπουλο μπορεί να προσφέρει μερικές φορές ευπρόσδεκτη ανακούφιση από γαστρεντερικές ενοχλήσεις.

Οι μικρές ποσότητες δεν επηρεάζουν τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους, ωστόσο, εάν θέλετε να δίνετε στον σκύλο σας μόνο ανθρώπινη τροφή καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

Σβάνου Εύη
Θετική Εκπαιδεύτρια Σκύλων
Think Positive - Dog Trainning